Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume, si-a oprit aproape toata productia de petrol din Nigeria, de aproximativ 770.000 barili/zi, ca urmare a unei greve a muncitorilor.

Inchiderea capacitatilor, care reprezinta aproape 40% din productia din Nigeria, vine dupa o serie de atacuri ale unor militanti care au avut loc in aceasta luna in Delta Nigerului si care au dus la inchiderea altor 169.000 barili/zi de catre Royal Dutch Shell, informeaza NewsIn.

Problemele din Nigeria, cel de-al optulea exportator de petrol din lume, au sustinut scumpirea petrolului, pana la un nou nivel record de aproape 120 dolari/baril, inregistrat luni.

"De vineri, au inchis treptat operatiuni. Au inchis 770.000 barili/zi din productie, practic toata productia lor", a declarat pentru Reuters, in cadrul unui interviu telefonic, un oficial.

Exxon, cel mai mare producator strain din Nigeria, a anuntat pe parcursul zilei de luni ca o parte - insa nu toata productia sa din tara - a fost inchisa din cauza grevei muncitorilor.

Una din surse a declarat pentru Reuters ca "s-a inchis totul, toate birourile si statiile de petrol. Nu mai exista deloc productie".

Pierderile de productie au facut ca exporturile de petrol ale Nigeriei sa scada cu 1,33 milioane barili/zi, adica peste jumatate din productia tarii, potrivit companiilor petroliere si surselor din industrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri