Compania olandeza producatoare de bere a achizitionat 37,5% din United Breweries, firma ce produce berea Kingfishar, dupa o preluare in valoare de 7,8 miliarde lire sterline (15 miliarde dolari), facuta impreuna cu Carlsberg, a companiei foste partnere a United Breweries, Scottish & Newcastle (S&N).

In conformitate cu noul acord, Heineken a preluat operatiunile S&N din Marea Britanie, Finlanda si Portugalia, ca si din India.

Heineken, in cadrul unei companii cu capital mixt cu Fraser & Neave, detine si un pachet de actiuni la Asia Pacific Breweries din Singapore, care se extinde pe piata indiana si care produce berea Tigerbeer.

Citeste si:

"Consideram ca Asia Pacific Breweries este un concurent si, in conformitate cu termenii acordului nostru cu S&N, asa ceva nu este acceptabil", a declarat directorul financiar al UB Group, Ravi Nedungadi.

Reprezentantii grupului UB, care detine tot un pachet de 37,5% din actiunile United Breweries, a discutat zonele de conflict cu oficiali ai Heineken, a adaugat Nedungadi.

"Le-am spus celor de la Heineken ca suntem ingrijorati, iar ei au fost de acord, in principiu, cu pozitia noastra", a precizat Nedungadi.