Economia americana se afla in prezent intr-o recesiune ce a inceput in trimestrul trecut, a anuntat marti banca de investitii Merrill Lynch.

Acest anunt este facut in ciuda faptului ca produsul intern brut al Statelor Unite a crescut cu 0,6% in perioada ianuarie-martie, un ritm scazut, insa pozitiv.

Calculul cresterii produsului intern brut este tinta unor revizuiri majore si, din cauza naturii trimestriale, tinde sa omita unii indicatori precum cheltuielile si increderea, potrivit economistului sef al Merrill Lynch pentru America de Nord, David Rosenberg.

"Datele de saptamana trecuta au confirmat ca recesiunea a inceput in primul trimestru al acestui an", a anuntat Rosenberg in cadrul unui raport.

"Cum poate fi vorba despre recesiune, in contextul in care evolutia produsului intern brut este inca pozitiva? Ei bine, acelasi lucru s-a intamplat in primul trimestru din 1980, in al treilea trimestru din 1990 si, initial, in primul trimestru din 2001. In toate aceste cazuri a fost vorba de situatia premergatoare unei recesiuni oficiale", a mai spus Rosenberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
9 ani de la criza: 15 momente infioratoare care au ramas in istorie