Directorii executivi ai celor doua banci au discutat o serie de scenarii de preluare, insa discutiile nu au ajuns la un rezultat concret, conform acelorasi surse. BayernLB, ce apartine landului Bavaria si unor banci locale, a refuzat sa comenteze situatia, potrivit NewsIn.

O purtatoare de cuvant a Erste Bank a spus ca o fuziune cu BayernLB nu constituie o problema, pe moment, si ca banca austriaca doreste sa coopereze cu banca bavareza de economii.

Totusi, preluarea celei de-a doua banci germane de stat este dificila din cauza alegerilor ce vor avea loc in Bavaria, in septembrie. Un alt impediment il constituie bancile bavareze de economii, care detin 50% din BayernLB, acestea fiind asteptate sa se opuna preluarii, conform acelorasi surse.

Citeste si:

Erste Bank are o capitalizare ce depaseste 14 miliarde dolari. Aceasta a cautat sa preia banci din Europa de est, in ultimii ani. Banca austriaca este actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, cea mai mare banca de acest tip, dupa active, din Romania.

BayernLB a suferit pierderi ce depasesc 4 miliarde euro, in urma crizei creditelor. Profitul net al bancii a scazut cu mai mult de 80% in 2007, la 175 milioane euro.