Prin acordul semnat, IFC, organizatie membra a Grupului Bancii Mondiale, va facilita acordarea de credite in valoare de 35 milioane euro pe o perioada de pana la 10 ani companiei Porr AG care va dezvolta proiecte mici si mijlocii de dezvoltare a proprietatii si de management al reziduurilor in Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Fosta Republica Iugoslava Macedonia, Muntenegru, Serbia, Romania si Ucraina.

"Infrastructura comerciala si municipala din Balcani este subdezvoltata si raman multe de facut pentru a atinge standardele Uniunii Europene", a declarat Shahbaz Mavaddat, directorul IFC pentru Europa de Sud si Asia Centrala.

"Pe parcursul ultimelor decenii, infrastructura comerciala si municipala din multe dintre aceste tari a suferit datorita investitiilor insuficiente, conflictelor armate si sanctiunilor economice. Prin urmare, acestea au nevoie de investitii in utilitati publice precum si in infrastructura pentru a-si sustine cresterea economica actuala. Aceste proiecte vor adresa nevoia acuta de investitii de buna calitate in infrastructura rezidentiala, comerciala si publica din regiune. La randul ei, o infrastructura mai buna va stimula dezvoltarea durabila a sectorului privat si investitiile straine", sustin reprezentantii IFC.

Citeste si:

IFC sprijina cresterea economica sustinuta in tarile in curs de dezvoltare prin finantarea investitiilor din sectorul privat, mobilizarea de capital privat pe pietele financiare locale si internationale si prin acordarea de servicii de consultanta si de diminuare a riscurilor, atat dolari prin intermediul consortiilor si al finantarilor structurate pentru 299 de investitii din 69 de state in curs de dezvoltare. De asemenea, IFC a furnizat servicii de consultanta intr-un numar de 97 de tari.

Compania Porr AG a fost fondata in 869 si listata la Bursa de Valori din Viena. La data de 31 decembrie 2007, compania avea venituri in valoare de 2,2 miliarde euro (echivalentul a 3,3 miliarde dolari) si un numar de peste 11.000 de angajati.