Conform intelegerii, ArcelorMittal va furniza materie bruta producatorului bulgar, pentru a produce otel si va contribui la inoirea echipamentelor apartinand Kremikovtzi.

“Aceasta cooperare poate conduce la potentiale investitii in viitor”, a aratat producatorul bulgar.

ArcelorMittal si miliardarul ucrainean Kostyantin Zhevagoare au rivalizat pentru preluarea Kremikovtzi, care totalizeaza aproximativ 10% din exporturile Bulgariei, insa care se confrunta cu probleme financiare si cu incapacitatea de plata.

Ambii investitori interesati de Kremikovtzi considera ca uzina indatorata, una dintre cele mai importante puncte industriale din era comunista, trebuie sa urmeze procedurile aplicate companiilor falimentare, inainte se incheierea unei achizitii.

Citeste si:

Un tribunal din Bulgaria urmeaza sa analizeze cazul de incapacitate de plata, la sfarsitul lunii iulie.

Grupul indian Essar Steel si-a reluat, de asemenea, interesul pentru uzina, ale carei datorii au ajuns la 1,37 miliarde dolari.

In mai, ArcelorMittal a oferit finantare de urgenta in valoare de 30 milioane euro fabricii Kremikovtzi, care este detinuta in proportie de 71% de Pramod Mittal, fratele mai mic al presedintelui ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.