Oleh Dubina, presedintele companiei ucrainene Naftogaz, si directorul Gazprom Aleksei Miller au discutat marti la Moscova despre furnizarea de gaz Ucrainei si despre incheierea unui acord pe termen lung in acest sector pana in 2019, anunta NewsIn.

"S-a convenit ca cel putin 55 miliarde metri cubi de gaz vor fi furnizati Ucrainei in 2009", a spus Gazprom. Ucraina a importat circa 55 miliarde metri cubi anual in ultimii ani.

Discutiile dintre Gazprom si Naftogaz pe tema unui acord pe termen lung ar putea fi incheiate in viitorul apropiat, pentru ca s-au inregistrat "progrese considerabile" marti, a informat Gazprom.

Citeste si:

"Partile au inregistrat progrese considerabile pe tema unui contract pe termen lung pentru livrarea de gaz Ucrainei si o intelegere pe tema tranzitului gazului prin aceasta tara. Exista intelegere reciproca pe tema pretului gazului pe 2009, iar discutiile vor fi incheiate in viitorul apropiat", potrivit Gazprom.

Pretul gazului pentru Ucraina in 2009 si urmatorii ani nu a fost inca decis. Kievul spera ca pretul va fi de circa 250 dolari pe mia de metri cubi anul viitor. Anul acesta, Ucraina a platit 179,5 dolari pe mia de metri cubi.