Pierderile au fost inregistrate din cauza deprecierilor de active, de 1,5 miliarde euro. In aceeasi perioada a anului trecut, compania afisase un profit de 2,3 miliarde euro, anunta NewsIn.

"Al treilea trimestru a insemnat o perioada dificila pentru institutiile financiare. Deteriorarea rapida de pe piata de profil, de la sfarsitul intervalului, a atras dupa sine, printre altele, scaderea pretului proprietatilor si falimentul mai multor banci", a declarat Michel Tilmant, presedintele executiv al ING, in cadrul unui comunicat de presa.

"Spre sfarsitul lui 2008, situatia de pe piete continua sa fie ingrijoratoare si ne asteptam ca presiunile exercitate asupra preturilor activelor sa influenteze rezultatele din al patrulea trimestru", a adaugat acesta.

Citeste si:

In octombrie, ING a primit 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce a estimat ca va avea pierderi de 500 milioane euro in trimestrul al treilea, pentru prima data de la infiintare.

ING este prezenta in Romania prin ING Bank, din 1994. Banca si-a diversificarea portofoliului de produse si de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii (brokeraj, leasing, factoring, afaceri imobiliare) si prin extinderea teritoriala.