Bancherii din New York si Londra traiesc vremuri grele, in contextul in care institutiile financiare concediaza mii de salariati, dar in Germania, disperati sunt agentii de la firmele de recrutare care incearca sa acopere cererile de personal, relateaza Reuters.
Criza mondiala a creditelor va crea un val de excese in sectorul financiar, iar expertii estimeaza ca la New York si la Londra vor fi eliminate mai mult de 200.000 de locuri de munca.

In Germania, pe de alta parte, firmele de recrutare si agentiile de personal fac eforturi sa gaseasca oamenii potriviti sa candideze mai ales pentru posturi bancare clasice, din departamentele de consultanta pentru clientilor, din cauza ca bancherii se tem sa isi schimbe locul de munca in timpul crizei, potrivit NewsIn.

Bancile germane vor, de asemenea, sa concedieze mii de salariati, dar pana in prezent, concret, au fost facute putine concedieri.

"Noi abia am resimtit efectele crizei financiare", afirma Melanie Reitz, directorul executiv al unei agentii de recrutare.
Cererea de oameni noi in bancile publice de economii, de la bancile cooperative si de la cele comerciale este mai puternica acum decat in urma cu un an, pentru ca institutiile de creditare se confrunta cu riscuri mai mari si cu actiuni de control si redescopera clientii de pe piata de retail sau companiile ca surse stabile de venit, a mai spus Reitz.

Bancherii din bancile de investitii, al caror numar a crescut in anii premergatori declansarii crizei in 2007, nu mai sunt cautati, a adaugat reprezentanta companiei de recrutare.

Deutsche Bank anuntase ca vrea sa creeze 2.500 de locuri de munca in departamentele de consultanta a clientilor si sa deschida inca 400 de unitati pana in 2012. Cea mai mare banca din Germania a mai anuntat, insa, ca a concediat 1.100 de salariati, pentru sustinerea eficientei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri