Casele germane de economii au elaborat un plan de consolidare a bancilor publice regionale, in care detin participatii, acestea fiind afectate de criza financiara, a anuntat federatia germana a caselor de economii, DSGV.
"Cei 12 presedinti regionali ai caselor de economii au cazut de acord luni, la Berlin, cu privire la un plan oficial de consolidare a bancilor regionale", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al federatiei, confirmand o informatie publicata in Handelsblatt, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Planul recomanda bancilor regionale, in primul rand, sa se distanteze de activele lor riscante si sa inchida sectoarele nerentabile de activitate. In al doilea rand, cele sapte banci regionale independente din tara vor fuziona in trei blocuri.

Obiectivul miscarii este de a infiinta institutii "mai competitive", de a propune oferte complementare, nu concurentiale, pentru ca "nu are niciun sens sa propui de sapte ori acelasi produs", potrivit DSGV.

Casele de economii sunt, de exemplu, actionari majoritari ai bancii Helaba sau WestLB. Acestea detin, de asemenea, 36% din actiunile primei banci publice din Germania, LBBW.

Planul de fuziune a fost bine primit de guvernul federal, favorabil demult unei astfel de idei. "O reorganizare a bancilor regionale - Landesbanken - este urgenta si necesara", a spus vineri un purtator de cuvant al ministerului federal al finantelor, cu ocazia unei conferinte de presa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri