"Cei 12 presedinti regionali ai caselor de economii au cazut de acord luni, la Berlin, cu privire la un plan oficial de consolidare a bancilor regionale", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al federatiei, confirmand o informatie publicata in Handelsblatt, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Planul recomanda bancilor regionale, in primul rand, sa se distanteze de activele lor riscante si sa inchida sectoarele nerentabile de activitate. In al doilea rand, cele sapte banci regionale independente din tara vor fuziona in trei blocuri.

Obiectivul miscarii este de a infiinta institutii "mai competitive", de a propune oferte complementare, nu concurentiale, pentru ca "nu are niciun sens sa propui de sapte ori acelasi produs", potrivit DSGV.

Citeste si:

Casele de economii sunt, de exemplu, actionari majoritari ai bancii Helaba sau WestLB. Acestea detin, de asemenea, 36% din actiunile primei banci publice din Germania, LBBW.

Planul de fuziune a fost bine primit de guvernul federal, favorabil demult unei astfel de idei. "O reorganizare a bancilor regionale - Landesbanken - este urgenta si necesara", a spus vineri un purtator de cuvant al ministerului federal al finantelor, cu ocazia unei conferinte de presa.