Miliardarul german Adolf Merckle, in varsta de 74 de ani, al carui imperiu industrial era amenintat dupa ce pierduse milioane de euro in plasamente bursiere, a murit, dupa ce a fost lovit de un tren, potrivit presei germane.

Presa speculeaza ca este vorba de o sinucidere dupa ce germanul se confrunta cu dificultati din cauza crizei financiare.

Familia Merckkle detine compania HeidelbergCement, cel mai mare producator de ciment din Germania si unul dintre cei mai mai mari din lume, prezent si pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Carpatcement Holding.

Heidelberg Cement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia.

Carpatcement Holding estima, pana la sfarsitul lui 2008, o majorare a cifrei de afaceri de aproximativ 4,6%, pana la peste 380 de milioane euro. In 2007, grupul inregistrase o cifra de afaceri consolidata de 363 de milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 de milioane euro.

Merckle a decedat luni seara, dupa ce a fost lovit de un tren in apropiere de Blaubeuren (sud-estul Germaniei), locul sau de resedinta, potrivit paginilor de internet ale cotidianelor Die Welt si Berliner Morgenpost, fara detalii suplimentare.

Politia a confirmat ca un om a murit pe calea ferata, dar nu a precizat identitatea acestuia, potrivit Die Welt.

Miliardarul, discret pana in prezent, a surprins Germania dupa ce a pierdut zeci de milioane de euro in operatiuni bursiere ghinioniste, mai ales cu titluri Volkswagen, care au pus in pericol grupul familial al acestuia.

Aproape necunoscut in afara tarii, Adolf Merckle, in varsta de 74 de ani, avea o avere estimata la 9,2 mld. dolari, plasandu-l pe pozitia 94 in cadrul listei Forbes a celor mai bogati oameni din lume pe acest an.

Un investitor francez s-a sinucis dupa ce a pierdut circa 1,4 mld. dolari in scandalul Madoff


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul director al Orange, condamnat la inchisoare