Banca Barclays isi va reduce personalul cu un numar de 400 de angajati, a anuntat compania. Pierderile de posturi vor avea loc in bratul de IT al companiei, cu 150 de angajati permanenti si 250 de colaboratori afectati de aceasta decizie.

Astfel, vor fi afectate oficiile Barclays din orasele Cheshire, Northampton si Londra. Compania a anuntat in comunicatul de presa ca isi continua revizuirea operatiunilor. “Am identificat unele aspecte ale operatiunilor noastre tehnologice in care structura organizatorica impiedica performanta, iar rolurile si responsabilitatile pentru angajati sunt neclare”.

“Aceasta va afecta in jur de 400 de posturi, 158 angajati permanenti si 250 de colaboratori”, a mai anuntat compania.

Derek Simpson, secretar general al Uniunii Angajatilor din Regatul Unit, a declarat ca “410 de disponibilizari in sectorul serviciilor financiare vor veni ca o lovitura grea pentru forta de munca IT din jurul bancii Barclays. Aceasta pierdere de 160 de angajati permanenti si 250 de contractorii, toti dintre ei fiind calificati, este un deficit serios pentru forta de munca britanica”.

Asociatia angajatilor va colabora cu Barclays cu scopul de a evita pierderile de joburi fortate si a gasi toate oportunitatile pentru reangajare”.

In luna octombrie, Barclays a anuntat ca va disponibiliza aproximativ 3.000 de angajati dupa ce va finaliza integrarea diviziei Lehman Brothers din America de Nord, ale carei operatiuni le-a achizitionat pentru suma de 1,75 miliarde dolari la inceputul lunii septembrie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri