Cea mai mare banca din Germania, Deutsche Bank, a fost de acord in septembrie sa preia Postbank in doua etape, in cadrul unei tranzactii de pana la 13 miliarde dolari.

Oficialii bancii au anuntat ca vor sa incheie preluarea a 30% din actiunile Postbank, pentru care au platit 2,8 miliarde euro, in primul trimestru din 2009. Deutsche Bank are posibilitatea sa mai cumpere 18% din actiuni, pentru 55 de euro/actiune, optiune ce poate fi exercitata in urmatorii trei ani de la completarea primei faze, dupa cum arata NewsIn.

Sursele au spus ca exista posibilitatea ca cea de-a doua faza a tranzactiei sa fie amanata. “Referitor la valoarea tranzactiei, aceasta nu se va schimba”, a spus una din surse.

Tranzactia este a doua din Europa, ca marime, dupa ce Commerzbank a cumparat Dresdner Bank de la Allianz. Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank, in cadrul unei tranzactii de 9,8 miliarde euro, ce va schimba structura sistemului bancar german si va cauza 9.000 de disponibilizari.