Credeti ca stiti toate metodele prin care va puteti castiga inapoi slujba de la care ati fost dat afara? Va inselati!. Pe langa relatii, mita si eventual presiuni, puteti adauga inca o metoda: divortul. Da, ati citit bine.

Fostii angajati ai unei companii petroliere din China au gasit o noua metoda ingenioasa prin care isi pot lua inapoi slujba: divorteaza.

Mai multi giganti industriali ai Chinei au trecut printr-o serie de transformari in urma introducerii reformelor cu iz capitalist, care au presupus si concedierea unui numar impresionant de angajati.

De exemplu, Huabei Oilfield Co a introdus o noua politica prin care angajati dati afara, care au divortat intre timp, pot fi reangajati pentru a nu fi la "mila" fostului partener. Ca urmare, chinezii s-au inghesuit sa divorteze pentru a castiga din nou o paine.

Este de ajuns sa arati un certificat "proaspat" de divort pentru a te duce din nou la munca.

"Ca sa imi pot primi inapoi slujba, a trebuit sa divortez de sotul meu dupa 10 ani, desi aveam o casnicie minunata", a declarat o angajata a companiei sub protectia anonimatului.

Numai saptamana aceasta 20 de cupluri de angajati ai Huabei au divortat pentru a reveni la munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri