Un purtator de cuvant al premierului Herman Van Rompuy a confirmat ca principalii membrii ai cabinetului s-au reunit in cadrul unei sedinte.

"Unul dintre subiecte este criza bancara", a spus acesta. Ministrul de finante Didier Reynders a declarat marti pentru agentia Belga ca le va prezenta colegilor planuri posibile pentru o a doua interventie a statului, anunta NewsIn.

"Am platit deja 20 miliarde euro in prima interventie. Nu stiu la cat se va ridica a doua interventie. Marea Britanie tocmai a pus la dispozitia sectorului bancar 100 miliarde", a mai spus Reynders.

Citeste si:

Publicatiile economice De Tijd si L'Echo au anuntat ca Belgia ar putea lua in calcul crearea unei "banci neperformante" care sa detina activele toxice ale grupurilor financiare.

Dupa nationalizarea Fortis de catre Belgia si Olanda in octombrie si dupa restructurarea Dexia anuntata in noiembrie, presiunile din piata s-au intensificat asupra grupului KBC, ce parea initial imun la criza financiara.

Actiunile KBC s-au depreciat cu 17,9%, la un minimum istoric de 8,00 euro/actiune, in contextul in care indicele bursier DJ Stoxx European a scazut cu 4,2%. Pierderile inregistrate de titlurile KBC de martea trecuta se ridica astfel la aproape 60%.