Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este dispusa sa scada in continuare productia la intrunirea din martie, a anuntat secretarul general al grupului, adaugand ca se urmareste mai intai obtinerea unui acord unanim cu privire la actualele reduceri, a relatat ieri Reuters, citata de NewsIn.

Secretarul general al OPEC, Abdullah al-Badri, a mai anuntat ca, pe baza datelor preliminare, numai 80% din membrii consiliului OPEC au fost de acord cu reducerea existenta, de 4,2 milioane barili/zi, un procent mai mare decat se estima.

"Sunt sigur ca in cadrul conferintei se vor hotari noi actiuni de stabilizare a pietei", a spus Badri, referitor la intrunirea OPEC ce va avea loc pe 15 martie.

Intrebat daca o noua scadere a productiei este necesara pentru a sustine cresterea preturilor, secretarul general a spus ca reducerile intrate deja in vigoare sunt foarte mari.

"Sa punem aceste masuri in aplicare si apoi sa trecem la un alt nivel, daca va fi necesar", a mai spus Badri. Pretul petrolului continua sa fluctueze in jurul valorii de 40 de dolari/baril.

Luni, pretul petrolului „light sweet crude” cu livrare in martie scazuse cu 6 centi, la 40,11 dolari/baril. Petrolul Brent din Marea Nordului, cu livrare in martie, se ieftinise cu 25 de centi, la 45,96 dolari/baril.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
OPEC, deloc ingrjorata de scaderea dramatica a pretului petrolului