Coca-Cola, producatorul american de bauturi racoritoare, a anuntat ca va investi pe piata chineza 2 miliarde dolari in urmatorii trei ani si inca 2,4 miliarde dolari pentru achizitia grupului chinez China Huiyuan Juice, relateaza NewsIn.
"Grupul Coca-Cola va continua sa investeasca alte doua miliarde dolari in urmatorii trei ani, sub forma de fabrici noi si infrastructura comerciala, vanzari si marketing, cercetari si dezvoltari", a indicat directorul general al companiei Muhtar Kent, in cadrul unui comunicat.

"China este acum cea de-a treia piata mondiala a companiei, iar noile investitii vor ajuta la cresterea pe viitor a grupului, care beneficiaza astfel de noi oportunitati", informeaza acelasi comunicat.

In cadrul acestui plan, grupul va inaugura un nou centru de cercetari in Shanghai, in valoare de 90 milioane dolari, care va angaja 600 persoane.

Compania a anuntat in septembrie ca a facut o oferta de 2,4 miliarde dolari pentru preluarea grupului Huiyuan, listat la bursa din Hong Kong, aceasta devenind cea mai mare achizitie a grupului Coca-Cola, in cazul in care se va finaliza. Tranzactia inca are nevoie de aprobarea autoritatilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | A treia zi fără niciun caz local în China
Setari Cookie-uri