Decizia finala de investitie va depinde atat de aprobarile legale in vigoare, cat si de sursele de finantare si fezabilitatea tehnica a proiectului, potrivit reprezentantilor MOL.

"Noua entitate, care va fi detinuta in proportie de 50% de catre fiecare parte, va contribui la cresterea securitatii furnizarii de gaz in regiune. Unitatea de stocare gaz va avea o capacitate totala de 1,3 miliarde de metri cubi, precum si o capacitate zilnica de extractie de 15 milioane de metri cubi", potrivit comunicatului MOL.

Aceasta va fi infiintata prin reamenajarea zacamantului de gaz natural al MOL, Pusztaföldvár-Dús, constructia urmand sa inceapa in 2010 si sa fie finalizata si pusa in functiune in 2012 -2013, scrie NewsIn.

Grupul MOL este cea mai importanta companie integrata de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Budapesta. Compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii de mare complexitate in Ungaria, Slovacia si Italia. In Romania, MOL detine 132 benzinarii.

Compania ruseasca Gazprom este cel mai mare producator de gaze din lume.