Datele de la inchidere arata ca indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,19%, la 8.125,43 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 2,68%, la 1.670,44 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,55%, la 865,30 puncte.

Cresterile vin dupa ce JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat joi o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru. Rezultatul depasit estimarile analistilor, scrie NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania cu sediul central la New York inregistrase castiguri de 2,37 miliarde dolari.

Valoarea de piata a companiei aproape s-a dublat in ultima luna, pe fondul speculatiilor privind o temperare a scaderii profitului bancii, odata cu incetinirea crizei financiare globale. Goldman Sachs Group Inc., cea de-a sasea banca americana, a raportat in 13 aprilie castiguri duble fata de estimarile analistilor.

JPMorgan este considerata unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum au facut alte institutii de creditare.