Insa Metro a anuntat ca profitul operational din luna aprilie, ce a inclus in acest an si Pastele, a depasit rezultatele din aceeasi perioada a anului trecut, dand sperante ca Metro ar putea depasi criza financiara si si-ar putea extinde pozitia de piata.

"Suntem hotarati sa profitam de oportunitati", a declarat directorul executiv, Eckhard Cordes.

Castigurile inainte de taxe si impozite (EBIT) din primul trimestru, ajustate la costurile de restructurare, au scazut cu 49,3%, la 84 milioane euro, ratand estimarea medie a analistilor dintr-un sondaj Reuters, de 103 milioane euro.

Metro a cheltuit in primul trimestru 33 milioane euro pentru programul de restructurare Shape 2012, ce tinteste sa majoreze profiturile cu 1,5 miliarde euro pana in 2012 si sa reduca 15.000 locuri de munca. Vanzarile au scazut cu 2,5%, la 15,2 miliarde euro, potrivite, in linii mari, cu estimarile.

Datele publicate luni au aratat ca vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut cu 1,5% in martie, peste asteptari, in contextul in care cetatenii au redus cheltuielile din cauza cresterii somajului.

Metro a refuzat sa ofere estimari detaliate pentru anul in curs, anuntand ca nivelul ridicat de nesiguranta in ceea ce priveste evolutiile economice face imposibila o previziune viabila.

Pe plan local, Metro Cash&Carry a anuntat ca isi va reduce cu cinci ore orarul de operare in unitatile din Capitala, renuntand la programul non-stop introdus in urma cu un an si jumatate, insa, pentru moment, retailerul nu are in plan concedieri.