Obligatiuni de 1,5 miliarde euro pe patru ani vor avea un randament de 8,375%, in timp ce a doua transa de un miliard euro va avea un randament de 9,5%, arata compania de analiza.

Bancile Calyon, Commerzbank, HSBC, JP Morgan si Santander au fost alese drept administratori ai emisiunii, informeaza NewsIn.

Grupul ArcelorMittal, lider mondial in industria otelului, a fost nevoit in ultima vreme sa sporeasca apelurile pentru fonduri, in vederea asigurarii unei situatii financiare stabile si pentru oprirea scaderii masive a productiei.

In primul trimestru din 2009, datoriile nete ale companiei au urcat de la 26,5 miliarde dolari, la 26,7 miliarde dolari.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand peste 300.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

De asemenea, ArcelorMittal a anuntat in februarie ca reducerile de personal ar putea depasi 9.000 de angajati, dupa ce planul privind disponibilizatile va fi extins si la salariatii din productie.