Administratia americana nu va ajuta California, stat grav afectat de un deficit bugetar masiv si aflat la un pas de faliment, a anuntat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, citat de AFP.
"In mod clar este o perioada foarte dificila pentru statul California", a estimat Gibbs. "Vom continua sa urmarim problemele cu care se confrunta, insa aceasta problema bugetara vor fi nevoiti sa o rezolve singuri", a adaugat acesta, potrivit NewsIn.

Legislativul statului California nu reuseste sa se puna de acord privind modalitatile de a reduce deficitul bugetar, ce se ridica la 24 miliarde dolari, dupa ce guvernatorul statului, Arnold Schwarzenegger, a avertizat ca statul California risca sa intre in incapacitate de plata incepand cu data de 15 iunie.

Alesii democrati din Washington au facut apel la presedintele american Barack Obama sa ajute California, estimand ca problemele statului californian ar putea afecta revenirea economica a intregii tari.

Daca ar fi un stat independent, California ar fi a opta economie a lumii din punct de vedere al produsului intern brut.

Saptamana trecuta, guvernatorul statului California a explicat ca serviciile publice ale statului ar putea fi sistate in cazul in care legislativul nu va putea ajunge la un acord.

Printre masurile drastice pe care doreste sa le ia Schwarzenegger se numara concedierea a 5.000 de functionari publici si reducerea cheltuielilor din educatie cu cinci miliarde dolari.

Astfel, anul scolar va fi redus cu sapte zile, iar un numar de 38.000 de detinuti considerati non-violenti vor fi eliberati, scrie AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri