Agentii Departamentului american pentru imigrari l-au arestat pe romanul Mihai Necolaiciuc, cautat pentru delapidarea a milioane de dolari de la Caile Ferate Romane, iar oficialii au spus ca a fost arestat pentru incalcarea legii privitoare la imigratie, relateaza www.palmbeachpost.com.

Necolaiciuc locuia intr-un apartament din West Palm Beach de ani de zile.

Barbatul in varsta de 57 de ani, era cautat de Interpol din 2004, fiind anchetat pentru ca ar fi delapidat 80 de milioane de euro intre 2000 si 2004, in prezent suma fiind de putin peste 111 milioane de dolari, potrivit NewsIn.

In Romania, a fost directorul general al Cailor Ferate Romane.

Nicole Navas, purtatoarea de cuvant a serviciilor de imigratie din Florida, a spus ca singura informatie pe care o poate da este ca Necolaiciuc a fost arestat fiind acuzat de incalcarea Legii americane privitoare la imigratie.

O verificare a informatiilor din registrele regiunii Palm Beach a aratat ca romanul este proprietarul a doua unitati in City Place Tower, complex de apartament. Fiecare valoreaza peste 400.000 de euro.

Conform unor surse din politie, romanul este in arest in Florida.

Interpol Romania a cerut date de la Interpol Washington privind prezenta lui Mihai Necolaiciuc in SUA de trei ori, ultima data pe 13 mai, dar nu a primit niciun raspuns, au declarat recent oficiali IGPR pentru NewsIn, dupa ce au aparut informatii ca fostul sef al CFR a fost identificat in Florida. Potrivit oficialilor din Politie, pe 24 octombrie 2005, s-a dispus masura urmaririi internationale a lui Necolaiciuc, acuzat devalizarea CFR cu zeci de milioane de euro, iar Romania a transmis informatia Interpolurilor din intreaga lume.

Mihai Necolaiciuc a fost trimis prima data in judecata pe 1 februarie 2008, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, si utilizare a creditelor in alte scopuri. Mihai Necolaiciuc, fost director general al CN CFR in perioada iulie 2000 – octombrie 2003, a adus companiei un prejudiciu de peste 18 milioane euro.

Pe 24 iunie 2008, procurorii DNA au trimis in instanta un nou dosar in care Mihai Necolaiciuc este cercetat pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si infractiunea de utilizare a subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.
Prejudiciul total retinut de DNA si cauzat CFR SA este de 106.900.840,4 de lei (aproximativ 34.484.142 euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Mihai Necolaiciuc - FRAUDA de 2,7 mil. euro, eliberat dupa 9 luni