Un sondaj in randul scolilor particulare cu cele mai bune rezultate din Marea Britanie, realizat de Good Schools Guide pentru Financial Times, arata ca cele mai importante institutii din sectorul particular si-au majorat in acest an taxele, pentru a raspunde crizei economice, potrivit NewsIn.

Mai mult, cele 17 scoli pentru care Good Schools Guide detine informatii si-au majorat taxele, in medie, cu 4,3%, cu mult peste nivelul inflatiei, care s-a temperat luna trecuta de la 2,3% la 2,2%. Anul trecut, taxele au fost majorate cu 6%.

"Scolile care nu iau in calcul dificultatile financiare ale parintilor trebuie sa fie pregatite de reactia parintilor foarte nemultumiti, care ar putea decide sa caute un raport mai bun calitate-pret in alta parte", a declarat Sue Fieldman, din cadrul Good Schools Guide.

North London Collegiate si-a majorat taxele cu peste 8%, la 4.308 lire pe semestru, depasind cu mult rata inflatiei, in timp ce Concord College si-a majorat tarifele cu 6%. Ambele scoli au marit costurile mai mult decat anul trecut.

University College School a raspuns recesiunii cu o majorare de 2,3% pentru anul ce va incepe in septembrie, iar Eton College a scumpit tarifele cu 2,7%.

Scumpirile vin in contextul in care economia Marii Britanii a scazut cu 1,9% in primele trei luni din 2009, comparativ cu intervalul anterior, si cu o rata anuala de 4,1%, peste asteptarile analistilor.

Astfel, economia din Regat s-a comprimat pentru trei trimestre consecutiv, dupa o scadere cu 0,7% a PIB-ului din al treilea trimestru din 2008 si cu 1,6% in ultimele trei luni ale anului trecut.