Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat ca perspectivele economiei americane se amelioreaza, insa a precizat ca politicile de sustinere trebuie mentinute pentru un timp, pentru a preveni ca majorarea somajului sa afecteze procesul de revenire, scrie Reuters.
Bernanke a formulat o previziune optimista, insa prudenta, pentru economia Statelor Unite, in contextul in care rezultatele peste asteptari afisate de grupul industrial Caterpillar Inc. arata o imbunatatire a conditiilor economice.

Cu toate acestea, in Europa, companiile auto au anuntat pierderi majore si au oferit previziuni sumbre, sugerând ca procesul de revenire este inca departe, in ciuda ameliorarii datelor economice, potrivit NewsIn.

Bernanke a afisat un optimism prudent in declaratia facuta in fata Comisiei de servicii financiare a Camerei Reprezentantilor si a avertizat ca nivelul ridicat al somajului ar putea eroda increderea consumatorilor si ar putea ingruna procesul de revenire, asteptat de cei mai multi oficiali americani pentru urmatoarele luni.

"Tonul (lui Bernanke) este potrivit cu riscurile care ameninta procesul de revenire ce va incepe treptat in 2010, si incurajeaza mentinerea dobânzilor la un nivel scazut pentru o perioada prelungita", a declarat Alan Ruskin, analist in cadrul RBS Securities.

Cu ocazia prezentarii raportului semestrial asupra economiei in fata Congresului, Bernanke a incercat sa calmeze temerile legate de accelerarea inflatiei in urma relaxarii agresive a politicii moentare, sustinând ca banca centrala va putea elimina stimulii din piete, la momentul potrivit.

Deocamdata, totusi, Fed considera ca o pozitie de acomodare a politicii monetare este potrivita pentru o perioada indelungata, a mai spus Bernanke.

Chiar daca sectorul imobiliar si cheltuielile s-au stabilizat, somajul va ramâne la un nivel ridicat si in 2011, ceea ce ar putea afecta increderea consumatorilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri