Philip Morris International a inregistrat in al doilea trimestru o scadere a profitului net, chiar daca rezultatele au depasit estimarile, castigurile fiind afectate de aprecierea dolarului si de faptul ca unii consumatori au preferat tigarile mai ieftine in anumite parti ale Europei, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net a scazut in al doilea trimestru la 1,55 miliarde dolari, sau 79 centi/actiune, comparativ cu 1,69 miliarde dolari, sau 80 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Excluzand elementele exceptionale, castigurile au fost de 83 centi/actiune, in scadere de la nivelul de 87 centi/actiune in aceeasi perioada din 2008. In medie, analistii estimau castiguri de 77 centi/actiune, potrivit datelor Reuters.

Analistii au fost ingrijorati ca veniturile Philip Morris vor fi afectate de recesiunea mondiala, in contextul in care consumatorii prefera tigarile mai ieftine.

Producatorul tigaretelor Marlboro si-a majorat si estimarile de profit pentru 2009, de la 2,85-3,00 dolari/actiune la 3,10-3,20 dolari/actiune, pe fondul ingrijorarilor legate de cursul de schimb valutar.

Aprecierea dolarului reduce valoarea vanzarilor inregistrate in afara Statelor Unite, iar toate vanzarile Philip Morris provin din afara tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grapefruit, afaceri de 1 milion de euro si miza pe video content