Productia industriala din Japonia - ritm record de crestere in iunie

Producatorii japonezi au marit productia industriala pentru a patra luna in iunie, marcand cea mai rapida crestere din ultima jumatate de secol, in contextul in care economia da semne de revenire, dupa ce a fost afectata de cea mai grava criza de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Productia a crescut cu 2,4% comparativ cu mai, a anuntat ministerul nipon al comertului. De asemenea, productia industriala a urcat cu 8,3% in al doilea trimestru, comparativ cu trimestru anterior, cea mai mare urcare din 1953, informeaza NewsIn.

Companiile au anuntat ca vor sa mareasca productia in iulie si august, pentru completarea inventarelor, in contextul cresterii cererii, dupa ce pachetul de 2.000 miliarde dolari implementat de guvern.

Economia Japoniei s-a comprimat cu 14,2% in primele trei luni din 2009, in termeni anuali, fata de rapoartele preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 15,2%, in contextul in care investitiile s-au redus cu un ritm mai temperat.

Scaderea PIB-ului ar putea reprezenta atingerea unui prag minim a economiei, care ar urma sa creasca trimestrul acesta, datorita cererii de pe piata din China, ce ajuta la stabilizarea exporturilor.

Recesiunea care a cuprins piata din Japonia a dat semne ca s-ar tempera, dupa ce producatorii niponi au beneficiat de pe urma cererii din China, unde guvernul cheltuie 586 miliarde dolari pe drumuri, spitale si case.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri