Grupul energetic italian Enel SpA a afisat in primul semestru un profit net in crestere cu 28,7%, la 3,52 miliarde euro, sustinut de activitatile internationale si de imbunatatirea marjelor de generare de electricitate, relateaza Bloomberg.
Veniturile au scazut cu 3%, la 28,46 miliarde euro, indicand scaderea vanzarilor de energie electrica pe plan intern, potrivit NewsIn.

Enel a afisat in primul semestru un profit inainte taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) in crestere cu 8,4%, la 7,939 miliarde euro.

Rezultatul a depasit estimarea medie a analistilor consultati de Reuters, ce mizau pe un profit de 7,059 miliarde euro, insa a inclus un castig de capital de 308 milioane euro, din vanzarea unor active.

Enel, care prevede ca rezultatele din 2009 le vor depasi pe cele de anul trecut, a anuntat ca volumele de energie electrica din Italia au scazut.

Companiile energetice din Europa incearca sa reduca efectele scaderii preturilor energiei electrice si a volumelor, in special in cazul consumatorilor industriali, in contextul in care recesiunea a redus drastic cererea.

Joi, grupul francez EDF a afisat castiguri peste estimari in primul semestru, datorita unei achizitii.

Enel, compania electrica ce are cele mai mari datorii din Europa, a anuntat ca a aprobat o emisiune de obligatiuni in valoare de 10 miliarde euro pana la 30 iunie 2010, catre investitorii institutionali si privati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri