Veniturile au scazut cu 3%, la 28,46 miliarde euro, indicand scaderea vanzarilor de energie electrica pe plan intern, potrivit NewsIn.

Enel a afisat in primul semestru un profit inainte taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) in crestere cu 8,4%, la 7,939 miliarde euro.

Rezultatul a depasit estimarea medie a analistilor consultati de Reuters, ce mizau pe un profit de 7,059 miliarde euro, insa a inclus un castig de capital de 308 milioane euro, din vanzarea unor active.

Enel, care prevede ca rezultatele din 2009 le vor depasi pe cele de anul trecut, a anuntat ca volumele de energie electrica din Italia au scazut.

Companiile energetice din Europa incearca sa reduca efectele scaderii preturilor energiei electrice si a volumelor, in special in cazul consumatorilor industriali, in contextul in care recesiunea a redus drastic cererea.

Joi, grupul francez EDF a afisat castiguri peste estimari in primul semestru, datorita unei achizitii.

Enel, compania electrica ce are cele mai mari datorii din Europa, a anuntat ca a aprobat o emisiune de obligatiuni in valoare de 10 miliarde euro pana la 30 iunie 2010, catre investitorii institutionali si privati.