Preturile de consum din Franta au scazut in iulie pentru a treia luna consecutiv, in termeni anuali, in contextul in care energia s-a ieftinit si marii retaileri au scazut preturile, in contextul crizei.
Datele statistice au aratat ca preturile de consum, calculate conform metodologiei europene, au scazut cu 0,8% in iulie, marcand cea mai mare scadere din 1996. In iunie, preturile au scazut cu 0,5%, scrie Bloomberg, potrivit NewsIn.

Datele vin in contextul in care economia franceza ar putea sa scada cu 3% in 2009, in conditiile in care rata somajului urca la 9,6%, cel mai inalt nivel din ultimii trei ani.

Fondul Monetar International estimeaza ca produsul intern brut (PIB) al Frantei ar trebui sa se comprime cu 3% in acest an, situatie nemaiintalnita din 1949, "inainte de a-si reveni progresiv", pana la o crestere de doar 0,4% in 2010.

Estimarea FMI este in ton cu cea a guvernului francez pentru perioada 2009-2010, insa difera in ce priveste prognoza pentru anii urmatori.

Autoritatile franceze anticipeaza o crestere de 2,5% a PIB in 2011 si 2012, in timp ce FMI se asteapta la o crestere de peste 2% a PIB abia din 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vanzarile Carrefour Romania au crescut, dupa succesul Supeco
Setari Cookie-uri