Executivul european deschisese pe 1 iulie 2009 o investigatie aprofundata asupra acestei fuziuni, prin care semnala ca tranzactia notificata de cele doua companii ar fi creat preocupari legate de reducerea competitiei pe unele rute, ceea ce ar fi dus la posibilitatea impunerii unor preturi mai mari pe traseele Viena-Frankfurt, Viena-Munchen, Viena-Stuttgart, Viena-Koln si Viena-Bruxelles.

De asemenea, CE a aprobat, vineri, ajutorul de stat pentru restructurarea Austrian Airlines.

Lufthansa este cea mai mare companie aeriana din Germania si controleaza, de asemenea, transportatorii aerieni Swiss, Air Dolomiti, Eurowings si Germanwings. Recent, Lufthansa a cumparat British Midland si SN Bruxelles Airlines.

Anul trecut compania germana a transportat 70,5 milioane de pasageri la nivel global, zburand catre 242 de destinatii. Flota operational a companiei este, in prezent de 549 de aeronave.

Austrian Airlines, cea mai mare companie de profil din Austria, detine alti doi transportatori mai mici, Lauda Air si Tyrolean Airways. Atat

Lufthansa, cat si Austrian Airlines sunt membre ale Star Alliance.

In 2008, 10,7 milioane de pasageri au zburat cu Austrian Airlines in reteaua care include 120 de destinatii. Linia aeriana detine o flota de 91 de aparate de zbor. Grupul are in prezent 105.000 de angajati, in 15 tari.