Hyundai a anunțat că va pierde circa 219,2 milioane de dolari (199.9 milioane de euro) în urma ieșirii de pe piața din Rusia. Această mutare, care vine după ce coreenii au anunțat că vor vinde fabrica din apropiere de Sankt Petersburg contra unei sume simbolice de 7.000 de ruble (71 de euro), a fost așteptată alături de cea a partenerilor de la Kia.

Hyundai a confirmat că va ceda uzina sa rușilor de la Art-Finance cu opțiunea de buyback în viitor. Fabrica și-a sistat activitatea încă din martie 2022 când Rusia a invadat Ucraina vecină. De atunci, aproape toți constructorii străini de autoturisme care aveau fabrici în Rusia au căutat metode să plece din țară, indiferent de costul acestei ieșiri. În cazul Hyundai, pierderea este de 287 miliarde woni (199.9 milioane de euro). În total, grupul Hyundai-Kia prognozase că plecarea din Rusia îi va costa peste 300 de milioane de euro în total.

În luna mai, Volkswagen și-a vândut acțiunile pe care le deținea în active rusești tot către Art-Finance, care este controlat de grupul de dealeri Avilon. Înainte de invazie, Hyundai și Kia se numărau printre cele mai populare mărci străine care erau prezente în Rusia. Acum, ca urmare a începerii războiului, rușii s-au reorientat către mărcile locale, pe lângă cele chinezești.

Sursa foto: Hyundai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri