Intr-un comunicat de presa, Barclay McFadden III, care s-a identificat ca fiind un prieten al familiei McDonald, a declarat ca "este vorba de o sinucidere". Familia nu a oferit niciun comentariu in legatura cu decesul executivului, mai anunta comunicatul de presa.

"Jim McDonald a fost un om exceptional care, timp de opt ani, a avut o activitate importanta in cadrul Rockefeller & Co", a declarat Colin Campbell, presedinte Rockefeller & Co. "El ne va lipsi pentru fiecare dintre noi care il cunoastem si care am lucrat cu el", a adaugat acesta.

McDonald a fost presedinte si director executiv din 2001 al grupului Rockefeller & Co. Compania de investitii care a fost un biroul de familie stabilit de binecunoscutul miliardar John D. Rockefeller in 1882 pentru a gestiona activele familiei, si care inca mai administreaza banii familiei. Compania, care nu este afiliata Fundatiei Rockefeller, administreaza actiuni in valoare de 28 miliarde dolari si nu a dezvaluit profitul investitiilor.

Circumstantele legate de decesul lui Mcdonald nu sunt clare deoarece purtatorul de cuvant al politiei nu a fost gasit pentru declaratii.

Absolvent al Universitatii Harvard cu un grad de drept la Universitatea din Virginia, McDonald a fost de asemenea presedintele al Japan Society din New York. Inainte de a se alatura companiei Rockefeller & Co, el a fost directorul general al Pell, Rudman Trust.

In luna mai, McDonald a fost unul dintre cei trei directori din conducerea creditorului CIT Group care s-a retras de la conducere, citand cresterea cererilor legate de transformarea CIT intr-o banca si constrangerile de-a lungul timpului legate de angajamentele sale", potrivit comunicatului CIT.

Austin Shapard, directorul financiar al Rockefeller & Co, va prelua conducerea companiei de investitii, a anuntat purtatorul de cuvant al grupului, Joseph Kuo.

Sursa foto: pbn.com