Conform Associated Press, Verizon Communications Inc. - unul din gigantii pietei de telecomunicatii din SUA - a lansat o oferta informala pentru achizitia MCI Corp.
The Wall Street Journal, citand sub anonimat surse de incredere, a dezvaluit in editia de ieri ca discutiile intre Verizon si MCI evolueaza repede si ca Verizon a facut o oferta informala in valoare de 6.3 miliarde USD in numerar si actiuni oferta asemanatoare cu cea facuta de Qwest Communications International Inc. in discutii separate.

Atat reprezentantii MCI cat si cei ai Verizon au refuzat sa comenteze. Conform WSJ, MCI ar prefera acest aranjament in pofida celui cu Qwest, datorita puterii si stabilitatii financiare a Verizon.

Industria de telecomunicatii din SUA se consolideaza in conditiile unei competitii acerbe la nivelul preturilor. In decembrie 2004, Sprint Corp. a decis achizitionarea Nextel Communications Inc., iar in urma cu o luna, AT&T a acceptat oferta de cumparare inaintata de SBC.

MCI si Qwest sunt inca in proces de refacere dupa scandalurile financiare care le-au afectat. MCI a iesit din procedura de faliment primavara trecuta, dupa ce si-a achitat datoriile si si-a schimbat denumirea din WorldCom. Qwest a pierdut 1.66 miliarde USD in primele noua luni ale lui 2004, platind inclusiv o amenda de 250 milioane USD in urma unei intelegeri cu guvernul federal in legatura cu un proces de frauda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si