Astfel, Roberto Pucci a fost numit in functia de vicepresedinte senior al departamentului de de resurse umane, iar Gilles Lhernould - in cea de vicepresedinte senior al departamentului de resurse umane. Ambii vor raporta direct catre Christopher A. Viehbacher, CEO-ul companiei, si vor fi membri ai Comitetului de Management, informeaza oficialii Sanofi-Aventis.

"Roberto Pucci va fi profund implicat in procesul dezvoltarii de talente in cadrul Sanofi-Aventis, in vederea adaptarii grupului nostru la viitoarele provocari cu care se va confrunta. Sunt convins ca abilitatile recunoscute de leadership ale sale vor juca un rol foarte important in transformarea companiei intr-un lider global de sanatate", a declarat Viehbacher.

In ceea ce-l priveste pe Gilles Lhernould, pozitia sa este nou-infiintata in cadrul companiei. “Crearea acestui nou rol ne permite sa ne coordonam mai bine si sa construim in continuare pe baza initiativelor anterioare. Responsabilitatea sociala este parte a ADN-ului Sanofi-Aventis, iar functia lui Gilles reflecta aceasta importanta”, a mai spus CEO-ul producatorului farma francez.

Inainte de a se alatura echipei Sanofi-Aventis, Roberto Pucci a lucrat pe o pozitie similara in cadrul grupului Fiat. Roberto Pucci detine o diploma in Drept, obtinuta la Universitatea Lausanne, din Elvetia. Si-a inceput cariera in anul 1985 in cadrul Coopers & Lybrand, la Geneva, Elvetia, cu functia de auditor extern.

In 1987 s-a alaturat grupului Hewlett-Packard, unde a detinut diferite pozitii in domeniul Resurselor Umane, in Elvetia si in Italia, fiind inclusiv director de resurse umane al Sediului Central European si director resurse umane in Italia. In 1999, a devenit director compensatii & beneficii pentru Agilent Technologies, o divizie a grupului HP, si a fost numit vicepresedinte resurse umane pe Europa in 2003. In 2005, se muta in Statele Unite, pentru a se alatura organizatiei Case New Holland, o filiala a grupului Fiat, in calitate de vicepresedinte senior, Resurse Umane, si este investit, in 2007, in functia de vicepresedinte executiv, resurse Umane, al grupului Fiat la Torino, in Italia.

Gilles Lhernould detine o diploma in farmacie si un masterat (DEA) in domeniul farmaciei industriale. Si-a inceput cariera ca supraveghetor productie la Laboratories Bruneau si s-a alaturat uneia dintre subsidiarele Sanofi in 1983, unde a condus activitatea de productie si, mai tarziu, fabrica. A ocupat ulterior o varietate de pozitii in cadrul grupului Sanofi, inclusiv cea de director de resurse umane. In urma fuziunii cu Synthelabo, a ocupat functia de vicepresedinte pentru integrare si apoi vicepresedinte al sistemelor informatice. In 2004, a fost numit senior vice president, industrial affairs, Sanofi-Aventis si in 2008, senior vice president, Human Resources, Sanofi-Aventis.