Potrivit guvernului, costurile operationale ale companiei Luz y Fuerza del Centro, ce are 44.000 de angajati, sunt de doua ori mai mari decat veniturile.

"Masura nu implica privatizarea serviciilor de electricitate, care vor fi in continuare asigurate de stat", a precizat ministrul mexican de interne, Fernando Gomez Mont, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit NewsIn.

Distributia va fi incredintata unei alte companii publice, Compania Federala de Eectricitate, unde bilantul este mult mai echilibrat. Aceasta societate are operatiuni in restul tarii.

Cu putin timp inaintea publicarii decretului guvernamental, sute de politisti au inceput sa ocupe sediul companiei, situat intr-un cartier din centrul capitalei.

Pentru moment, distributia de electricitate nu a fost intrerupta.

Un lider al sindicatului mexican al industriei electrice (SME), Humberto Montes de Oca, a facut duminica un apel la mobilizare, pentru a obtine abrogarea decretului, ce implica disponibilizarea a 44.000 de angajati.

De asemenea, acesta a cerut ca politia federala si armata sa paraseasca sediul companiei si s-a declarat gata sa negocieze cu autoritatile.