Numarul bancilor regionale din Statele Unite care au dat faliment de la inceputul anului a depasit 100, dupa ce alte sapte banci americane si-au anuntat falimentul, relateaza AFP.

In total, 106 banci regionale au dat faliment in 2009. Pragul de 100 de falimente intr-un singur an nu a mai fost depasit din 1992, din timpul crizei "creditelor si economiilor", arata NewsIn.

Partners Bank este a 100-a banca declarata falimentara in 2009, a anuntat Autoritatea Federala de Garantare a Depozitelor Bancare din Statele Unite (FDIC).

Partners Bank, cu sediul in Florida, ale carei active se ridica la 65,5 milioane dolari, va fi cumparata de o banca din acelasi stat, Stonegate Bank, ce va prelua si Hillcrest Bank Florida, alta banca falimentara.

Toate cele sapte banci intrate recent in faliment vor fi preluate de banci regionale. In total, activele lor se ridica la 1,164 miliarde dolari.

Activele totale ale celor 106 de banci intrate in faliment in 2009 se ridica la 107,31 miliarde dolari.

Cea mai mare banca regionala declarata falimentara in acest an este Colonial Bank, ale carei active insumau 25 miliarde dolari.

Citeste si Efectul Lehman Brothers: 10 banci din SUA au dat faliment in fiecare luna


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si