Compania farmaceutica israeliana Teva, cel mai mare producator de generice la nivel mondial, prezent si in Romania, va cumpara cel putin doua treimi din producatorul de generice Taisho Pharma din Japonia.

Teva-KOWA Co., un joint-venture dintre Teva si compania japoneza KOWA Co., a anuntat saptamana aceasta ca va cumpara cel putin doua treimi din actiunile Taisho, printr-o tranzactie a carei valoare inca nu a fost facuta publica, informeaza Abcnews.com, citand Associated Press.

Oficialii producatorului israelian se asteapta ca tranzactia sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Taisho comercializeaza mai mult de 200 de produse generice (medicamente iesite de sub protectia patentului, copii ale medicamentelor originale), cu un venit anual de peste 130 de milioane de dolari, potrivit Teva.

Compania cu sediul in Israel a inregistrat venituri de 11,09 miliarde de dolari in 2008, peste 80% din incasari fiind generate de vanzarile din America de Nord si Europa, in timp ce Japonia este cea de-a doua mare piata a Teva.

Afla care sunt previziunile pentru piata genericelor din regiunea Europei Centrale si de Est in urmatorii doi ani, precum si un interviu acordat de Dana Stanciulescu, cea care a adus Teva Romania de la vanzari de 30.000 de euro la incasari de 14 milioane de euro in opt ani.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Profesorii ar putea fi evaluati dupa model japonez, din 10 in 10 ani