Spre comparatie, Linklaters a fost in 2008 consultant juridic pe 249 tranzactii.

Locul doi este ocupat de casa de avocatura Freshfields Bruckhaus Deringer, cu tranzactii asistate juridic in valoare de 117 miliarde de dolari, fiind urmata de Clifford Chance, ai caror avocati au lucrat in 2009 pe deal-uri in valoare de 99 miliarde de dolari.

Cel mai mare salt inregistrat anul trecut de o casa de avocatura pe piata de M&A (fuziuni si achizitii) a fost realizat de avocatii de la Uria Menendez, care au urcat de pe pozitia 54 pe locul 9, cu tranzactii in valoare de 39 miliarde de dolari.

Pe plan mondial, avocatii de la Skadden Arps Slate Meagher & Flom si-au recastigat pozitia de lider in topul avocatilor de M&A, cu tranzactii asistate juridic in valoare de 316 miliarde de dolari.

Sullivan & Cromwell, liderul din 2008 pe plan global, a coborat pe locul trei cu tranzactii in valoare de 242 mld. dolari, fiind devansat de avocatii de la Simpson Thacher & Bartlet, locul secund in clasament.

Clifford Chance este singura casa de avocatura din afara Statelor Unite prezenta in top 10 consultanti juridici din M&A-ul mondial.

Citeste si Optimism pentru 2010 in M&A-ul mondial