Numarul de locuri de munca a scazut luna anterioara, dupa ce crescuse cu 4.000 in luna noiembrie, arata datele publicate de Departamentul Muncii, conform NewsIn.

Analistii estimau, in medie, ca numarul locurilor de munca se va mentine in decembrie.

Administratia Obama, aflata sub presiune dupa ce aproape jumatate din cele 7,2 milioane de disponibilizari din Statele Unite au avut loc dupa inaugurarea presedintelui, a anuntat masuri suplimentare pentru sustinerea pietei muncii. Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, Ben Bernanke, a promis ca va mentine dobanda la un nivel minim pana cand rata somajului va scadea.

"Chiar daca din punct de vedere tehnic recesiunea s-a incheiat, companiile sunt in continuare prudente in ceea ce priveste majorarea permanenta a fortei de munca", a declarat Chris Rupkey, economist in cadrul Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.

In urma revizuirilor, numarul locurilor de munca pierdute in noiembrie si octombrie a scazut cu 1.000. Cifra din luna noiembrie a fost revizuita, indicand o crestere a numarului de locuri de munca, fata de declinul de 11.000 afisat anterior.