Grupul a afisat un profit net de 1,21 miliarde franci (817 miliarde euro) pentru al patrulea trimestru, dupa o pierdere de 9,56 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut, cand banca a suportat o serie de costuri majore, inclusiv un cost de 4,2 miliarde franci din transferul activelor riscante catre banca centrala a Elvetiei. Analistii estimau, in medie, un profit net de 364 milioane franci, informeaza NewsIn.

Rezultatele includ un castig de 480 milioane franci din reevaluarea activelor din Statele Unite. Nivelul costurilor a scazut in al patrulea trimestru cu 21%, la 5,18 miliarde franci.

In divizia de gestionare a averilor, profitul inainte de taxe a crescut la 1,11 miliarde franci, de la 792 milioane franci in al treilea trimestru, datorita scaderii costurilor. Imaginea diviziei de gestionare a averilor a fost afectata de disputele cu autoritatile americane, ce au solicitat datele a mii de clienti, suspectati de evaziune fiscala.

In divizia bancara de investitii, UBS a afisat un profit inainte de taxe de 297 milioane franci, dupa ce a inregistrat un cost mai mic decat estima pentru reevaluarea propriilor datorii.