Conglomeratul industrial Siemens a anuntat ca pana la finele anului 2011 va disponibiliza aproximativ 4.200 de angajati din intreaga lume ai diviziei de IT, scrie The Wall Street Journal.

Aproximativ 2.000 de posturi vor fi reduse in Germania, majoritatea fiind facute printr-un acord reciproc sau prin expirarea contractelor temporare a angajatilor, a anuntat compania. SIS, divizia de IT a grupului german, are aproximativ 35.000 de angajati din care 9.700 numai in Germania.

Reducerile sunt menite pentru a simplifica structura operatiunilor diviziei de IT, a anuntat Siemens, adaugand ca va investi peste 500 milioane euro in pana in 2012.

In anul fiscal 2009, divizia a generat venituri de 4,7 miliarde euro, insa a obtinut profit de doar 90 milioane euro. Divizia SIS ofera solutii IT si servicii de outsourcing precum si integrarea de soft-uri industriale in colaborare cu alte grupuri Siemens.

Siemens a mai anuntat ca SIS va fi o entitate separata de companie din luna octombrie. In luna decembrie, directorul financiar al Siemens, Joe Kaeser, a declarat ca toate optiunile pentru unitate sunt deschise, inclusiv o oferta publica initiala sau fuziunea cu o alta companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
(P)In ce domenii isi pot gasi un job candidatii din orasele mari?