Economia mondiala nu a iesit inca din criza, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, care a subliniat ca revenirea care se observa in economia mondiala se datoreaza sprijinului public, nu cererii private, potrivit Les Echos.
Dominique Strauss-Kahn (foto) a precizat ca deocamdata cererea privata nu este suficient de puternica pentru a consemna sfarsitul recesiunii pe care o traverseaza economia globala.

"Observam o revenire a cresterii aproape peste tot, insa cifrele sunt legate cel mai adesea de suportul statelor, in timp ce cererea privata se mentina scazuta si insuficienta. Redresarea a aparut mai devreme decat ne asteptam, insa nu am iesit inca din criza. Trebuie sa ramanem prudenti", a explicat seful FMI.

Strauss-Kahn a mai spus ca o recesiune in "W" - recesiune urmata de o revenire usoara si apoi de o noua recesiune - nu trebuie exclusa, insa FMI nu estimeaza un asemenea scenariu, scrie NewsIn.

Totodata, oficialul FMI a refuzat sa comenteze datele publicate duminica de presa italiana, referitoare la imbunatatirea de catre FMI a estimarilor privind cresterea economica mondiala.

Potrivit acestora, FMI si-a imbunatatit perspectivele privind cresterea economica mondiala din acest an de la 3,9% la 4,1%, iar cresterea economica a SUA ar putea atinge 3% in acest an, in loc de 2,7%, cat indica previziunea anterioara din ianuarie.

Citeste despre cum ne sfatuieste seful FMI sa iesim din criza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Europa caută spaţii frigorifice în care să îşi stocheze surplusul de alimente
Setari Cookie-uri