Profitul net aproape s-a dublat, ajungand la 3,46 miliarde dolari, de la 1,81 miliarde dolari in aceeasi perioada din 2009.

Castigurile din tranzactii cu instrumente cu venituri fixe, valute si materii prime, care au contribuit cu peste jumatate la veniturile de anul trecut, au crescut in primul trimestru cu 13%, la un nivel record de 7,39 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Rezultatele au aratat ca Goldman Sachs si-a mentinut pozitia dominanta pe piata tranzactiilor cu instrumente cu venituri fixe, cea mai importanta sursa de castig a bancilor americane.

Directorul executiv, Lloyd Blankfein, incearca sa mentina pozitia bancii de cea mai profitabila banca de investitii din istoria Wall Street, aparandu-si totodata institutia de acuzatiile de frauda si de dezinformare a investitorilor.

"Goldman continua sa castige cota de piata si cred ca aceasta este cea mai importanta strategie pentru iesirea lor din criza financiara", a comentat Jason Tyler, vicepresedinte senior al Ariel Investment.

Actionarii considerau ca temerile legate de acuzatiile de frauda vor eclipsa vestile privind rezultatele financiare. Actiunile Goldman s-au depreciat cu 13% dupa acuzatiile de frauda, insa au recuperat o parte din pierderi.

Vineri, supraveghetorul pietei de capital din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a acuzat banca de frauda, sustinand ca a inselat investitorii la crearea si vanzarea unui produs financiar complex, denumit Abacus, legat de credite ipotecare "subprime".

Goldman Sachs a respins ferm acuzatiile, pe care le considera complet nefondate.

De asemenea, supraveghetorul pietei de capital din Statele Unite, Securities and Exchange Commission (SEC), investigheaza daca si alte mari institutii financiare de pe Wall Street si-au indus in eroare investitorii prin produse financiare legate de credite ipotecare.