PepsiCo Inc., al doilea producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat ca profitul net a avansat cu 26% in primul trimestru, peste asteptarile analistilor, sustinut de vanzarile puternice din pietele emergente.
In primele luni ale anului, PepsiCo a inregistrat un profit de 1,43 miliarde dolari, sau 89 centi/actiune, fata de 1,41 miliarde dolari, sau 72 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care analistii estimau un profit de 75 centi/actiune, potrivit NewsIn.

Veniturile au avansat cu 13%, la 9,37 miliarde dolari, in timp ce volumul vanzarilor a avansat cu 1%.

Profitul din divizia de bauturi s-a ameliorat in principal datorita preluarii companiilor sale de imbuteliere. PepsiCo a cumparat Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, pentru 7,8 miliarde dolari.

Compania a anuntat ca a facut o serie de investitii in China si ca vrea sa isi majoreze cheltuielile pentru infrastructura si cercetare in al doilea trimestru.

Companiile precum PepsiCo incearca sa isi creasca vanzarile pe pietele emergente, in contextul in care se confrunta cu o stagnare a pietelor din Europa si din Statele Unite. Companiile mizeaza astfel pe vanzarile din Brazilia, India si China, in contextul in care clientii din tarile dezvoltate incep sa se orienteze spre alimente si bauturi mai sanatoase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri