Ministrii de finante din cele mai dezvolate state, din G20, au promis mai multe reforme in sectorul financiar, dar au precizat ca nu sustin propunerea Fondului Monetar International (FMI) de a institui o taxa globala pe banci, relateaza indianexpress.com.

Propunerea Fondului Monetar International (FMI) de a institui o taxa globala pe sectorul bancar a venit pe fondul turbulentelor prelungite de pe pietele financiare globale, generate mai ales de bancile de pe Wall Street, scrie NewsIn.

In acelasi timp, presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, incearca sa disciplineze "titanii" de pe Wall Street pentru a reduce probabilitatea declansarii unei viitoare crize financiare.

"Nu am ajuns la un acord in ce priveste instituirea unui impozit bancar la nivel mondial", a declarat ministrul de finante al Canadei, Jim Flaherty.

"Unele tari sunt in favoarea acestuia. Altele, insa, cu siguranta nu. In general, depinde de faptul daca au avut nevoie de banii contribuabililor pentru a salva banci sau nu", a explicat Flaherty.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat mai castiga angajatii din banci