Procurorul General al SUA, Eric Holder, l-a identificat pe suspect drept Faisal Shahzad, cetatean american din 17 aprilie 2009. Shahzad a fost dus la sediul FBI pentru a fi interogat si va fi inchis intr-un centru din zona metropolitana a New Yorkului, inainte de a compararea in fata unui tribunal federal din Manhattan.

Surse oficiale au declarat pentru CBS ca Shahzad locuieste la Sheldon, in Connecticut, citeaza NewsIn. Acesta a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in Dubai, au declarat oficiali. Potrivit CNN, suspectul se afla deja la bordul avionului in momentul retinerii, iar destinatia sa finala ar fi fost Pakistan.

Pakistanezii revendica tentativa

Cel putin doua inregistrari video cu lideri ai talibanilor pakistanezi au fost date publicitatii, in care acestia revendica tentativa.

Surse oficiale au subliniat faptul ca nu au gasit nicio legatura clara cu al-Qaida sau orice alta grupare terorista, dar Casa Alba a calificat luni tentativa de atentat drept un act clar de terorism. "Cred ca oricine are genul de materiale care erau in masina din Times Square, intentioneaza sa comita un act de terorism", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Robert Gibbs.

Potrivit autoritatilor federale, cel putin alte trei persoane apropiate de Shahzad sunt anchetate in acest dosar.

Luni, ABC News a afirmat ca exista din ce in ce mai multe dovezi ca suspectul nu a actionat singur si ca a avut legaturi cu elemente radicale din strainatate.