Banca a precizat ca in ceea ce priveste sectorul privat, creditele nu reprezinta decat 0,2% din angajamentele totale ale grupului, iar expunerea la datoriile statului grec nu depaseste 0,4%, potrivit NewsIn.

Saptamana trecuta, directorul general Baudouin Prot declara ca imprumuturile BNP Paribas catre sectorul privat elen sunt ''in mare parte'' oferite unor companii ''cu caracter international sau celor din sectorul de armament maritim, care ofera garantii sub forma de active cu risc scazut in raport cu economia Greciei.''

Dintre toate institutiile bancare internationale, bancile franceze au printre cele mai mar expuneri pe Grecia, cu creante totale de circa 53 miliarde euro.

Société Générale a anuntat o expunere de 3 miliarde euro la datoriile Greciei, pe langa participatia de 54% in banca elena Geniki.

Cu alte cuvinte, cea mai mare parte a expunerii bancilor franceze asupra Greciei nu este legata de datoria statului elen, ci de imprumuturile oferite companiilor private.

Un alt exemplu este situatia francezilor de la Crédit Agricole, despre care se spune ca au o expunere la datoriile Greciei de pana la 850 milioane euro, din care 600 milioane euro prin intermediul filialei grecesti Emporiki.