Bancherii americani - Cele mai bune rezultate din ultimii doi ani

Institutiile bancare din Statele Unite au inregistrat profituri de 18 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, in ciuda cresterii numarului de "banci cu probleme", conform unui raport publicat de Federal Deposit Insurance Corp.
Bancile americane au revenit pe profit in primele trei luni ale acestui an, inregistrand profituri in valoare totala de 18 miliarde de dolari, dupa raportarea a 1,3 miliarde de dolari in pierderi in trimestrul patru al anului trecut, conform datelor publicate de Fondul Federal de Asigurari a Depozitelor (FDIC), citeaza Bloomberg potrivit NewsIn.

"Exista semne incurajatoare in cifrele din primul trimestru", a declarat Sheila Bair, presedintele FDIC intr-un comunicat. "Castigurile din industria bancara au crescut. Tot mai multe banci au inregistrat o crestere a profitului, in timp ce tot mai putine au inregistrat pierderi", a adaugat Bair.
FDIC a inclus 775 de banci cu active totale de 431 miliarde de dolari pe lista confidentiala a institutiilor bancare cu probleme, ceea ce reprezinta o crestere fata de cele 702 banci cu active totale de 402,8 miliarde de dolari trecute pe lista in T4.

Institutiile de reglementare inchid bancile cu cel mai crescut ritm de la criza creditelor din 1990, cu 72 de institutii financiare puse sub sechestru pana la data de 14 mai, dupa ce in 2009 au inchis 140 de banci, pe fondul pierderilor uriase cauzate de criza creditelor ipotecare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri