Directorul executiv al celui mai mare retailer din Marea Britanie, Terry Leahy, a negat zvonurile care circula in presa internationala si care sugereaza o iminenta plecare de la conducerea companiei.

Inainte de a ridica premiul de “cel mai popular lider” din industria britanica acordat joi seara, Leahy a declarat jurnalistilor ca nu are nici un fel de intentie de a parasi compania Tesco.

‘Mai am multe de facut aici, in cadrul grupului Tesco. Este un business minunat”, a precizat Leahy.

Astfel, aceasta declaratie neaga un articol aparut recent in paginile unui cotidian din Anglia care anticipa plecarea lui Leahy pentru a prelua o functie de decizie in cadrul Guvernului. Conform acestui articol, presedintele Tesco ar fi decis sa renunte la pozitia sa in octombrie, iar confirmarea oficiala a plecarii sale ar fi anuntata inainte de sarbatorile de iarna.

Terry Leahy s-a alaturat in cadrul departamentului de marketing al companiei Tesco in 1979, iar in 1997 i s-a incredintat pozitia actuala in top managementul companiei.

In ultimii ani Tesco s-a extins rapid in Europa de Est si in Asia. In Europa de Est Tesco detine 194 de magazine in Cehia, Slovacia, Polonia si Ungaria si intentioneaza sa creasca numarul acestora la 234, pana la finele acestui an.