Afirmatiile lui Djankov vin dupa o intalnire a consiliului de ministri in care s-a aprobat planul reformei administrative. Reducerea structurilor va aduce la buget cel putin 18-20 de milioane de leva (9,2-10,2 milioane euro) pe luna, scrie Mediafax.

In prezent, administratia de stat ale 106 unitati, fata de 115 in urma cu un an, cand actualul guvern a venit la putere. Guvernul a anuntat, pana in prezent, reducererea cu 10.860 de salariati a personalului de stat. Executivul intentioneaza sa efectueze alte 2.500 de disponibilizari in viitorul apropiat.

Ministrul Agriculturii, Miroslav Naidenov, a anuntat printre altele fuzionarea a trei structuri intr-un singura, denumita "Agentia pentru Siguranta Alimentara", operatiunea avand ca rezutat inchiderea unor departamente.

Citeste si:

Ministerul Apararii intentioneaza sa diminueze cu 40% administratia colegiilor militare pana la sfarsitul lunii august, vehiculand, totodata, posibilitatea unor concedieri in randul fortelor armate.

Ministrul sanatatii, Anna-Maria Borisova, a mentionat ca o parte a angajatilor Inspectoratelor Regionale pentru Controlul Sanatatii Publice va fi transferata la Agentia pentru Siguranta Alimentara, ceea ce va aduce la buget patru milioane de leva (doua milioane euro).

Totodata, ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca va renunta la calatoriile de lunga durata efectuate in scopuri diplomatice si ca va vinde sau va transfera catre alte institutii mai multe proprietati apartinand ministerului. Ministerul ia, de asemenea, in considerare posibilitatea ca alte state sa acorde vize bulgare pentru a reduce astfel numarul birourilor consulare.